cum te poate ajuta circumcizia in tratarea fimozei
Este cea mai raspandita in randul barbatilor, atat la copii cat si la adulti. Strangerea preputului este cauzata de ingustarea tesutului preputial, provocand aderenta intre preput si gland.
Multi bebelusi de sex masculin, se nasc cu piele neretratabila. Preputul este de obicei atasat la gland si pe masura ce se dezvolta, preputul se relaxeaza si devine retractabil la aproximativ trei ani. Aceasta se numeste fimoza fiziologica, dar atunci cand provoaca durere, este denumita fimoza patologica si provoaca probleme cu erectia baietilor de 13-17 ani.
Fimoza este o afectiune naturala si nu exista dovezi stiintifice care sa arate de ce apare la unii baieti iar la altii nu. In plus, poate fi cauzata de retragerea fortata a preputului, provocand cicatrici si rani mici. Acest lucru face dificila retragerea preputului.
Conditii medicale: alte afectiuni de sanatate pot provoca fimoza. De exemplu: daca ai diabet, sansele de a lua fimoza sunt mari, deoarece diabetul este legat de balanita, care inseamna inflamatia glandului penisului. In plus, lipsa igienei poate provoca fimoza, deoarece duce la infectarea preputului.
Fimoza nu prezinta intotdeauna simptome. Dar atunci cand cineva are fimoza, este caracterizata in mod normal de durere, umflaturi si roseata. Asa cum am mentionat mai devreme, iritatia urinara, unde preputul interfereaza cu trecerea normala a urinei, provoaca fimoza.
Pentru copii dar si pentru adulti, daca ai simptome si suferi dureri in timpul unei erectii sanatoase sau a urinarii, acesta este un avertisment ca trebuie saajungi la medic. In mod obisnuit, medicul va examina orice infectie recurenta a glandului penisului sau a preputului. De asemenea, va evalua simptomele si orice semne de fimoza patologica.
Cand vine vorba de diagnosticul de fimoza, medicul nu va necesita teste de laborator sau studii imagistice. Singura data cand ar putea fi nevoie de teste de laborator este atunci cand afectiunea este legata de infectii urinare sau cutanate. Acestea fiind spuse, medicul va putea face diferenta intre fimoza fiziologica si fimoza patologica. Exista, de asemenea, necesitatea de a evalua severitatea afectiunii si originea sau cauza posibila pentru a gestiona mai bine procedura de tratament ulterioara.
Aproape 96% dintre sugarii de sex masculin au preputul non-retractabil din cauza aderentei naturale dintre glandul penisului si preput cauzata de ingustarea orificiului preputial si a frenulului scurt, o afectiune in care partea pielii care se conecteaza la preput este mai scurta decat in mod normal. Pielea devine apoi retractabila la perioade variabile, de obicei intre 3 si 18 ani sau peste.
Cu toate acestea, 2% dintre barbati continua sa aiba preputul neretrabil pe tot parcursul vietii, in ciuda faptului ca sunt normali. In fimoza fiziologica, preputul strans este sanatos si creste atunci cand este tras usor inapoi. Cu fimoza patologica, chiar si tractiunea usoara a preputului poate provoca formarea de structuri in forma de con, cu capete albe. Din statistici, 0,6% dintre baieti sunt susceptibili sa dezvolte afectiunea inainte de a implini 15 ani si este de obicei caracterizata prin disurie (urinare dureroasa), infectii urinare si durere.
Este intotdeauna recomandat sa soliciti ajutor medical, atunci cand ai fimoza. Majoritatea cazurilor severe de fimoza, sunt mai bine tratate prin circumcizie. Aceasta include indepartarea preputului, de obicei facuta in copilarie, desi poate fi efectuata la orice varsta. Un medic poate recomanda, de asemenea, circumcizia daca pacientul prezinta balanita recurenta si alte infectii urinare.
Din pacate, au existat cazuri in care pacientii se plang de complicatii dupa circumcizie. De aceea, iti recomandam Circumcizia cu APARAT AUTOMAT care se bazeaza pe cea mai recenta tehnologie pentru a efectua circumcizia rapid, precis si fara efort, ceea ce favorizeaza chirurgul si pacientul. In plus, tehnica este versatila, deoarece poate fi utilizata pentru pacienti de toate varstele. Dispozitivul de circumcizie vine in diferite tipuri si modele pentru barbati de varste diferite, aflati in diverse etape ale vietii.
Atunci cand aveti fimoza, nu este indicat sa intindeti sau sa trageti cu forta preputul inapoi. Chiar si cu cea mai mica intindere, se pot dezvolta cicatrici si inflamatii care pot agrava starea.
Dar daca aveti nevoie sa intindeti preputul, asigurati-va ca aplicati crema si masati preputul pana cand crema patrunde in piele. Incepeti sa trageti preputul inapoi pana cand incepeti sa va confruntati cu disconfort. In acest moment, varful glandului va fi expus. Incercati sa aplicati crema pe varf, astfel incat sa puteti retrage cu usurinta preputul fara durere.
La clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara, puteti opta pentru orice tip de operatie estetica, cum ar fi: Blefaroplastie, Liposuctie cu ultrasunete VASER PRO, Lifting facial, Otoplastie, Ingrosare de penis, Implant testicular, etc. Mai multe informatii va putem oferi telefonic.
Veti beneficia de sprijinul nostru atat online cat si in orice moment doriti sa veniti la una din clinicile noastre. Va recomandam sa notati intrebarile pe o hartie, iar in timpul consultului medical sa le adresati, pentru a primi raspuns la toate nelamuririle dumneavoastra.