Beneficii si recomandari

(scapa de fimoza si balanita cronica)

Clinica operatie circumcizie
Bucuresti & Timisoara

Circumcizia este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza preputul, o piele care acopera glandul penisului. Procedura poate fi efectuata de barbati de orice varsta, desi este frecvent realizata in primele luni de viata sau in copilarie.

 

Exista mai multe motive pentru care se poate efectua o circumcizie:

 1. Motive religioase: circumcizia este o practica comuna in anumite religii. Este considerata o traditie religioasa si este adesea efectuata la nou-nascuti sau la baietii mai mici.
 2. Motive culturale: in anumite culturi sau grupuri etnice, circumcizia poate fi o practica traditionala sau ceremoniala, care este efectuata pentru a marca trecerea la maturitate masculina sau pentru a mentine o traditie culturala specifica.
 3. Motive medicale: in unele cazuri, circumcizia poate fi recomandata din motive medicale. De exemplu, poate fi utilizată pentru tratarea unei afectiuni numite fimoza, in care preputul stramt impiedica retractarea completa a glandului penisului. De asemenea, circumcizia poate fi recomandata in cazuri de balanita recurenta (inflamatie a glandului penisului) sau infectii urinare frecvente.
circumcizie penis
Beneficiile si recomandarile privind circumcizia pot varia in functie de circumstante si motivele pentru care este efectuata. Este important sa se discute cu un medic inainte de a lua o decizie si sa se ia in considerare aspectele individuale ale fiecarui caz. Mai jos, sunt prezentate cateva beneficii si recomandari generale asociate cu circumcizia.

Beneficiile circumciziei:

 1. Igiena usurata: eliminarea preputului poate facilita igiena genitala si poate reduce riscul de infectii si inflamatii, deoarece zona genitala poate fi mai usor de curatat.
 2. Reducerea riscului de infectii urinare: circumcizia poate reduce riscul de infectii urinare recurente, in special in cazul copiilor.
 3. Prevenirea balanitei si balanopostitei: balanita este o inflamatie a glandului penisului, iar balanopostita este o inflamatie a glandului penisului si a preputului. Circumcizia poate reduce riscul acestor afectiuni.
 4. Reducerea riscului de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala: circumcizia poate reduce riscul de infectare cu unele boli cu transmitere sexuala, cum ar fi virusul papiloma uman (HPV) si HIV.

Recomandari generale circumcizie:

 1. Discutie cu medicul: inainte de a decide sa se efectueze circumcizia, este esential sa se discute cu un medic, pentru a evalua motivele si beneficiile potentiale in raport cu riscurile si complicațiile asociate.
 2. Informare completa: este important sa obtineti informatii detaliate despre procedura, riscuri, complicatii si recuperare, pentru a putea lua o decizie corecta.
 3. Respectarea optiunilor personale si culturale: daca circumcizia este considerata a fi necesara din motive religioase sau culturale, este important sa se respecte optiunile personale si sa se tina cont de valorile si tradițiile individuale.
 4. Procedura sigura si profesionista: Daca se decide efectuarea circumciziei, asigurati-va ca este efectuata un chirurg plastician foarte bun.

 

Este important sa se ia in considerare ca circumcizia este o decizie personala si fiecare individ poate avea perspective diferite asupra acestui subiect!

Call Now Buttonclick Apelare pt detalii