Circumcizie PRO si CONTRA

care sunt motivele pentru care ar trebui sa faci circumcizie

Clinica operatie circumcizie
Bucuresti & Timisoara

Sa enumeram toate eventualele argumente pro si contra circumciziei, astfel incat sa puteti intelege beneficiile si riscurile acestei proceduri.

 

Circumcizia este o practica straveche care presupune taierea excesului de preput eliberat de glandul (capul) penisului. Anumite culturi isi circumcid masculii in a opta zi dupa nastere si majoritatea cred ca practica isi are originea in rituri religioase.

 

Circumcizia religioasa reprezinta pana la 70% din populatiile globale circumcise. Medicii recomanda circumcizia in prima sau a doua zi dupa nastere, deoarece procedura se complica odata cu varsta.

 

Cu toate acestea, circumcizia este o procedura sigura, cu diferite beneficii dovedite, atunci cand este realizata de un expert. In sectiunile urmatoare, veti gasi informatii referitoare la argumente pro si contra circumciziei, valabile in anul 2023, metode de circumcizie si la ce sa va asteptati inainte, in timpul si dupa operatie.

 

Argumentele pro circumcizie

Oamenii aleg circumcizia din diverse motive, de la practici religioase si culturale la motive medicale. Sa incepem sa analizam avantajele si dezavantajele circumciziei si sa aruncam o privire asupra avantajelor circumciziei:

 

Prevenirea infectiei tractului urinar

Circumcizia indeparteaza preputul intact care necesita retragere manuala pentru curatare. Pielea poate adaposti bacterii, crescand probabilitatea infectiilor tractului urinar si a infectiilor renale. Meritul cheie aici este usurinta de a curata un penis circumcis si toate beneficiile care vin cu o igiena adecvata. Conform studiilor, probabilitatea de aparitie a infectiilor urinare creste de 4-12 ori la barbatii necircumcisi, comparativ cu cei care sunt supusi procedurii de circumcizie.

Tratamentul pentru fimoza

Fimoza este o afectiune rara in care nu puteti retrage preputul pentru a expune glandul (capul) penisului. Majoritatea baietilor nou-nascuti nu isi pot retrage preputul. Cu toate acestea, baietii de patru ani sau mai mari isi vor retrage cu usurinta preputul.

 

Cand fimoza depaseste copilaria timpurie, aceasta poate duce la diverse complicatii si este necesara circumcizia, pentru a indeparta pielea intacta.

 

Sfat pentru prevenirea cancerului penian

Cancerul penian apare la aproximativ unul din sase sute de barbati necircumcisi. Este un cancer periculos si tratamentul necesita amputarea glandului.

 

Cancerul penian apare aproape intotdeauna la barbatii necircumcisi, nu la barbatii circumcizati. Ca atare, se crede ca circumcizia ajuta la prevenirea cancerului penian.

 

Prevenirea HIV si BTS

Studiile au aratat ca circumcizia reduce semnificativ probabilitatea de a contracta BTS si HIV. Eficacitatea procedurii in prevenirea bolilor cu transmitere sexuala este foarte discutabila.

 

Cu toate acestea, consensul este ca circumcizia reduce sansele de expunere, desi nu este suficienta pentru a justifica o recomandare universala.

 

Facilitarea igienei

Acesta este principalul beneficiu al circumciziei, in mare parte, si atribuit altor beneficii, inclusiv prevenirea BTS. In esenta, eliminarea preputului in exces va expune capul penisului si sectiunile care sunt mai greu de curatat daca nu sunteti circumcisi.

 

Retragerea constanta poate duce la inflamatii, iar sectiunea interioara a preputului ramane umeda, delicata si greu de curatat. Dupa circumcizie, ar trebui sa puteti curata toate partile cu usurinta si sa indepartati murdaria si alte acumulari infectioase acoperite sub preput.

 

Argumentele contra circumciziei

Alte beneficii ale circumciziei includ adaptarea culturala sau religioasa. Cu toate acestea, operatia are minusurile ei:

 

Durere si emotie:

nou-nascutii si barbatii circumcisi de toate varstele vor simti o foarte usoara durere, chiar daca este de scurta durata. Medicul va aplica anestezie locala in timpul interventiei chirurgicale si analgezice pentru urmatoarele cinci pana la sapte zile necesare pentru vindecarea ranilor. Parintii se pot simti, de asemenea, emotionati daca isi supun copilul la circumcizie.

 

Cultural:

multe populatii si culturi, inclusiv multi europeni, nu isi circumcid barbatii. Este la latitudinea dumneavoastra sa decideti daca vreti ca fiul dumneavoastra sa arate ca alti baieti sau sa fie circumcis.

 

Cost:

In acest moment, pretul unei operatii de circumcizie este de 1500 de euro. Aveti inclusiv posibilitatea de a plati in rate de la 6 luni la 5 ani.

 

Complicatiile legate de circumcizie includ sangerarea si infectia plagii, desi acestea sunt rare. In general, sunt aceleasi complicatii la orice interventie chirurgicala.

 

Diferite metode de circumcizie

Exista si alti factori care trebuie luati in considerare, cum ar fi metodele de circumcizie. Exista diferite tipuri de tehnici de circumcizie utilizate pentru nou-nascuti. Circumcizia este recomandata inainte ca bebelusul sa paraseasca spitalul, de obicei inainte de a treia zi. Metoda standard implica protejarea varfului penisului cu un anumit dispozitiv in timp ce preputul este indepartat.

Detalii despre circumcizia practicata la clinicile Dr. Levy Medical Center:

Metoda circumciziei cu APARAT AUTOMAT

Circumcizia APARAT AUTOMAT ofera o tehnica de circumcizie de ultima noutate, setata pentru a inlocui toate metodele de a doua generatie, cum ar fi Gomco, Mogen si Plastibell, discutate mai jos.

 

Spre deosebire de practicile conventionale care se bazau pe cleme si inele, circumcizia cu APARAT AUTOMAT incorporeaza principii chirurgicale ultra performante de sutura automata.

 

Chirurgul va folosi un dispozitiv sterilizat si unic pentru fiecare pacient in parte, pentru a masura glandul si va alege dimensiunea de APARAT AUTOMAT potrivita pe baza masuratorilor. Rezultatul va fi o circumcizie precisa a bisturiului special, bazata pe masuratori exacte.

circumcizie - recomandari

La ce trebuie sa va asteptati inainte de circumcizie?

Operatiile de circumcizie nu sunt la fel de complicate ca altele, deci implica mai putine pregatiri inainte procedura. Daca circumcizia este pentru un copil, trebuie sa discutati cu medicul pentru a evalua riscurile.

 

Cele mai multe circumcizii ale bebelusilor sunt facute doar de catre chirurgi specialisti. Procedura se poate face pentru barbati de toate varstele, dar este mai putin complicata pentru nou-nascuti. Adultii pot avea, de asemenea, o usoara durere si adaptarea emotionala traumatica, deci este esentiala abordarea tuturor temerilor inainte de operatie.

 

Medicul va examina, de asemenea, istoricul medical pentru a vedea daca aveti antecedente medicale.

 

Daca sunteti pregatit pentru circumcizie, veti primi toate informatiile cu privire la riscurile si beneficiile potentiale pentru a va ajuta sa luati o decizie in cunostinta de cauza. De asemenea este recomandat sa va prezentati curat, epilat si pregatit pentru procedura.

La ce sa va asteptati dupa circumcizie

Circumcizia este una dintre cele mai scurte interventii chirurgicale si va dura de la 5 pana la 15 minute. Dupa procedura, medicul va aplica imediat unguent peste noua plaga si va folosi tifon pentru a infasura penisul.

 

Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca respectati recomandarile dupa circumcizie:

  • folositi apa curata si calda pentru a curata si calma rana
  • evitati produsele de baie care ar putea irita zona
  • daca fecalele ajung la penis, folositi apa calda si sapun, apoi curatati usor

 

Ar trebui sa ii acordati ranii provocate de circumcizie cel putin zece zile pentru a se vindeca.

 

De ce circumcizia cu APARAT AUTOMAT este cea mai buna tehnica de circumcizie?

In prezent, nu este nimic mai bun in materie de tehnica pentru circumcizie, decat circumcizia cu APARAT AUTOMAT. Instrumentul este de ultima generatie si este cea mai recenta tehnica de circumcizie masculina, oferind fiabilitate, precizie si usurinta in utilizare. APARATUL AUTOMAT masoara dimensiunea precisa a preputului care este indepartat in siguranta si ajuta medicul sa obtina maxima precizie in timpul procesului.

 

Concluzie

Circumcizia este o practica veche de un secol observata in multe traditii din intreaga lume, in principal in Africa, Orientul Mijlociu, Asia si America de Nord. Inainte de tehnica revolutionara cu APARAT AUTOMAT, medicii se bazau pe alte tehnici clasice de circumcizie.

 

Cu toate acestea, domeniul circumciziei a evoluat extraordinar, culminand cu varful actual, prin dispozitive inteligente. In prezent, nu exista o metoda de circumcizie mai buna decat APARAT AUTOMAT iar aceasta metoda este realizata de catre Dr. Levy – cel mai bun chirurg plastician, la clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara.

Operatii estetice

La clinicile Dr. Levy Medical Center din Bucuresti sau din Timisoara, puteti opta pentru orice tip de operatie estetica, cum ar fi: Blefaroplastie, Liposuctie cu ultrasunete VASER PRO, Lifting facial, Otoplastie, Ingrosare de penis, Implant testicular, etc. Mai multe informatii va putem oferi telefonic.

Consultatii

Veti beneficia de sprijinul nostru la una din clinicile noastre. Va recomandam sa notati intrebarile pe o hartie, iar in timpul consultului medical sa le adresati, pentru a primi raspuns la toate nelamuririle dumneavoastra.

Programare operatie circumcizie
Call Now Buttonclick Apelare pt detalii